Hej.

Med anledning av den rådande situationen med nya råd och anvisningar från FHM och Region Halland har styrelsen beslutat om följande anvisningar och restriktioner tillsvidare till 24 november. Tidsperioden kan förlängas om nya råd utgår från myndigheterna.

Barnträning födda 2005 eller senare:
Vi kommer även i fortsättningen att tillsvidare erbjuda träning för barn och ungdomar födda 2005 eller senare. Det är dock väldigt viktigt att barnen följer de allmänna restriktioner och förehavanden som finns och där man framförallt stannar hemma om man inte är fullt frisk. Vi vill dock betona att föräldrar får lämna och hämta sina barn men ej vistas i dojon under träningen utan rekommenderar en promenad i anslutning. Vi förstår att det kan vara svårt men vi hoppas på er förståelse pga den situation vi har idag.
Separerade träningsgrupper och in och ut passage:
Det är även viktigt att vi separerar de olika träningsgrupperna. Därför ska ingång/utgång ske av det första passet mellan 17-18 i den vanliga entrén medan andra passet mellan 18-19 ska använda ingången vid samlingslokalen/köket. Tänk här även på att ni håller avstånd till varandra då passagen är en trång sektor.
Cirkelträning / uppvärmning
För att ytterligare minska exponeringen avstår vi även från större rörlighet inom dojon, tex att springa i cirkel vid uppvärmning. Skälet är att alla i princip då får kontakt med utandningsaerosolen av alla andra. Vi kommer därför fokusera på att träna på ett förbestämt ställe där man står hela tiden i sitt eget ”moln”. Inget onödigt skrikande minskar även aerosolbildningen ytterligare.
Kaisen-träning (egen träning)
Du som vuxen/barn är välkommen att utöva kaisen-träning (egen träning) i dojon. Men max 4 st personer tillåter vi vistas i lokalen samtidigt och med avstånd (avstånd gäller dock inte familjemedlemmar). Kommer du till lokalen och det är 4 personer som utövar kaisen-träning så får ni avvakta. Viktigt är även att du kommer ombytt och inte använder våra dusch- och omklädningsutrymmen.
Eventuellt instruktörslett Zoom Pass
Vi kommer under vecka prova att erbjuda träning för våra vuxna medlemmar via Zoom (läs mer på https://zoom.us). Mer information om den möjligheten kommer vi presentera efter tester och utvärdering. Förhoppningsvis kan vi inom snart framtid har svar på frågan.
Hand Hygien och övrigt att tänka på:
Vid varje ingång finns det handsprit. Använd handspriten vid varje inträde i dojon och efter ev. toalettbesök (alternativt tvål och varmt vatten). Vi önskar även att man inte hänger/klänger på säcken i dojon samt vår docka Mr Bob.
Utöver ovan gäller våra tidigare anvisningar och rekommendationer pga Covid -19 vilket innebär:
· fullt frisk
· avstånd på minst 2 m till annan deltagare i sid- och djupled.
· inget nyttjande av omklädningsrum utan man har Gi på sig vid ankomst och duschar hemma.
· har tvättat händerna med tvål och vatten eller handsprit
· inget ”häng” efter träningen i dojon
· vara noga med vid ankomst och avfärd att man är högst 3 personer inne vid entrén/skohyllorna och låter personerna före ta av/på sig och gå ut innan man själv stiger in. Bilda kö utanför med minst 2m avstånd.
Med vänlig hälsning
Styrelsen Halmstad Karate Academy
Bilden kan innehålla: text där det står ”ANVISNINGAR OCH RESTRIKTIONER HKA GÄLLLANDE NYA RAD REGION HALLAND”
 
 
 
 
 
Visat av 1
Gilla

 
Kommentera
 
Uppdaterad information gällande råd/anvisningar HKA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.