Halmstad Karate Academy utövar och skolar medlemmarna i budo och den traditionella och klassiska karatestilen Shotokan. Världens i särklass största stilart med verksamheter i över 50 länder. Med österländsk filosofi och västerländsk pedagogik i botten ”skyndar vi långsamt”, som också är vårt motto! Här lär vi oss självförsvar, tar vi inga genvägar utan fokus ligger på att bygga genuint redan från början, teknik för teknik.

Träningen utförs i vår egen fräscha Dojo med ljusa och mycket ändamålsenliga lokaler på 400 kvm, 1 trappa upp på Kvarndalsvägen 6 ute på Flygstaden. Populärt hos många, inte minst alla de ”stödföräldrar” som då Kidsen tränar, är att de själva kan passa på att köra ett pass i och med tillgången till klubbens eget kompletta gym med styrketräningsmaskiner, lösa vikter, spinningcykel, löp- och gångband, samt därefter varva ner med lite tidningsläsning och en kopp kaffe i klubbens lilla lounge.

Varför börja träna just Karate

Karate kan utövas av alla och livet ut! Träningen passar alltifrån barn, ungdomar- och vuxna oavsett ålder och kön. Här får du tränat både din kropp och själ, oavsett om du väljer att ha det som motion eller elitsatsar och kanske vill ut och tävla och jämföra dig med andra.

Genom Karate och Budo byggs sunda värderingar för livet och genom österländsk filosofi, hård träning, fokus och diciplin kombinerat med västerländsk pedagogik bygger du upp fysiken, blir stark och smidig, förbättrar din hållning, balans- och motorik. Du får även bättre självförtroende, blir mer stresstålig, glad, får lust och ork att hantera allt ifrån relationer, jobb- och vardagssysslor bättre.