Halmstad Karate Academy grundades i januari 2013. Efter att Sensei i många år haft en idé och dröm om att en dag starta en egen karateklubb, men inte haft möjlighet att genomföra det p g av många olika anledningar, familj, jobbkarriär- och annat började det under hösten 2012 att klarna och möjligheterna att förverkliga allt närma sig. När de flesta andra bitarna föll på plats och lokalen som Sensei dels drivit reklambyrå i under en tid blev ledig, en ändamålsenlig och perfekt lokal för karate och kampkonst på 400 kvm, samlade han några karatekas- och gamla träningskompisar som låg honom varmt om hjärtat, fick berättat sina tankar och vision och efter att alla gjort tummen upp, var tiden för klubbstart och inom kort premiär, inne.

En premiär med deltagande från när och fjärran, återvändare från förr och aktiva karatekas från andra klubbar som åter ville träna för Sensei Göran ute på Väster och Flygstaden utanför Halmstad och sedan intagning för nybörjare med många KarateKids på plats, likt uppstarten för KarateKids i Halmstad och karateklubben Zendokai som Sensei för övrigt i mitten på 90-talet var initiativtagare till, marknadsför- och i högsta grad var med och jobbade upp ifrån ett stundande nedläggningshot med runt 10 medlemmar till närmare 150 under de år han verkade som chefsinstruktör.

Zendokai, för övrigt samma karateklubb, Sveriges äldsta! som en av klubbens tidigare medlem startade upp och drev under många år. Vår hela Halmstads karatefader, pionjär- och instruktör Mr. Karate himself! Roy Andersson, som har varit en viktig framgångsfaktor för klubben.

6 månader senare var det dags för klubbens första gradering där ett 30-tal deltog, vid denna tidpunkt hade nu klubben närmare 50 medlemmar. Idag har vi med duktiga instruktörer, bra ledarskap och organisation dubblerat detta och passerat de 100! – vilket vi alla skall vara och är oehört stolta över.