Nya rekommendationer från den 1 november

Från och med den 1 november gäller nya rekommendationer för när barn och vuxna med symtom ska stanna hemma. Vi på Halmstad Karate Academy har valt att följa dem:

  • Alla som är fullvaccinerade, alla som har haft bekräftad covid-19 det senaste halvåret och alla barn under 6 år ska stanna hemma vid symtom som kan vara tecken på luftvägsinfektion men behöver inte testa sig för covid-19.Tecken på en luftvägsinfektion kan till exempel vara halsont, feber, hosta och sjukdomskänsla. För att komma tillbaka till HKA ska man varit feberfri i ett dygn och känna sig frisk.
  • Alla vuxna och barn som är äldre än 6 år och som inte är fullvaccinerade ska stanna hemma vid symtom vid luftvägsinfektion och testa sig för covid-19 så snart som möjligt. Tecken på en luftvägsinfektion kan till exempel vara halsont, feber, hosta och sjukdomskänsla. Ovaccinerade som testat negativt för covid-19 kan komma tillbaka till HKA när man varit feberfritt i ett dygn och känner sig friskt.
  • Alla som testat positivt för covid-19 ska stanna hemma i minst sju dygn, ha varit symtomfri i minst två dagar och må tydligt bättre för att komma tillbaka till HKA.

På Folkhälsomyndighetens webbplats finns mer information om vad som gäller efter den 1 november. Du kan också läsa mer om barn och covid-19 på1177. Läs även Region Hallands guide för barn och ungas inloggning i 1177:s vårdtjänster och hur det fungerar för dig som ombud, vilka åldersgränser som gäller och hur du skaffar e-legitimation för barn som fyllt 13 år.

Nya rekommendationer Covid-19.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.